همه چیز درباره بیت کوین

معرفی بیت کوین و کاربرد آن

یک رمز ارز است که در ژانویهٔ 2009 در پی سقوط بازار املاک که خود عامل بحران اقتصادی بود به وجود آمد. ایده‌های این رمز ارز توسط شخصی ناشناس با نام مستعار “ساتوشی ناکاموتو” ایجاد شد. هویت این شخص تا به امروز مخفی مانده است.

بیت کوین به شما پیشنهاد انتقال ارزها در سراسر دنیا را با کارمزدی بسیار پایین ارائه می‌دهد. کارمزد این نوع انتقال، از روش‌های معمول انتقالِ آنلاینِ ارزها کمتر می‌باشد.

بیت کوین برخلاف سایر ارزها که هر یک توسط دولتی اداره می‌شود غیرمتمرکز است و هیچ کشوری نمی‌تواند ادعای تسلط کامل بر این شبکه را داشته باشد و یا تصمیم‌گیری‌ای برای آن انجام دهد.

هیچ بیت کوینی به‌صورت فیزیکی وجود ندارد، تنها زیرحساب‌ها هستند که به‌صورت دفتر کل و شفاف در دسترس همهٔ مردم قرار دارد.

برای پردازش این حجم عظیم از اطلاعات و تراکنش‌های مالی، نیازمند قدرت پردازشی بسیار زیادی برای شبکهٔ بیت کوین می‌باشیم.

 

درک بهتر بیت کوین

بیت کوین شامل مجموعه‌ای از کامپیوترهاست که به آنها “گره” گفته می‌شود. این کامپیوترها کُدهای بیت کوین را اجرا کرده و آنها را در فضایی به نام بلاک چین ذخیره می‌کنند.

بلاک چین‌ها را می‌توان به‌صورت مجموعه‌ای از بلوک‌های مکعبی شکل در نظر گرفت که در هر یک از آنها مجموعه‌ای از معاملات ذخیره شده است.

از آنجایی که تعداد بسیار زیادی از کامپیوترها به‌صورت هم‌زمان در حال اجرای این کُدها و ذخیره‌سازی کردن آنها در بلاک چین‌ها هستند و همان‌طور که اشاره کردیم، همهٔ افراد چه کسانی که گره­‌ها را در اختیار دارند و چه افراد معمولی نیز می‌توانند به اطلاعات تراکنش‌ها به‌صورت شفاف و فیلترنشده دسترسی داشته باشند، پس می‌توان این نکته را بیان کرد که امکان تقلب در این شبکه در حدود صفر درصد می‌باشد.

برای انجام هرگونه اقدام خراب‌کارانه در این شبکه، شخص یا شرکت باید بتواند 51% از قدرت پردازشی کامپیوترهای بیت کوینی را در اختیار بگیرد.

بیت کوین در حال حاضر بیش از 10000 گره پردازشی دارد و تعداد این عدد نیز هر لحظه در حال افزایش است، این موضوع احتمال وقوع چنین حملاتی را بیش از پیش کاهش می‌دهد.

حتی اگر حمله‌ای به شبکه صورت بگیرد، گره‌های بیت کوین یا افرادی که با کامپیوترهایشان در شبکهٔ بیت کوین فعالیت می‌کنند، یک عملیات فورک به یک بلاک چین جدید را انجام می‌دهند، بدین ترتیب حمله بی‌اثر شده و چیزی به مهاجمان نمی‌رسد.

فورک – Fork (چنگال): به یک سری تغییرات مانند اضافه کردن ویژگی‌های جدید، ایجاد لایه‌های امنیتی، رفع باگ‌های شبکه و غیره گفته می‌شود که خود به دو دستهٔ سخت و نرم (Hard Fork و Soft Fork) تقسیم می‌شوند.

مرور تاریخچه ای بر بیت کوین

18 آگوست 2008: سایتی تحت عنوان bitcoin.org ثبت شد. حداقل تا به امروز این دامنه با پروتکل WhoisGuard Protected محافظت می‌شود.

این بدین معنی است که هیچ‌کس از اطلاعات ثبت‌کنندهٔ این دامنه در اینترنت خبر ندارد.

31 اکتبر 2008: یک شخص یا یک گروه تحت عنوان ساتوشی ناکاموتو، یک اعلامیه در وب‌سایت metzdowd.com منتشر می‌کند. در متن این اعلامیه به Peer to Peer بودن این سیستم و عدم حضور هیچ‌گونه طرف سوم در این پروژه اشاره شده است. به‌روزترین متن نیز در لینک (اینجا) موجود است. این متن از آن زمان به‌عنوان اساسنامه‌ای در خصوص نحوهٔ فعالیت بیت کوین تاکنون وجود دارد.

3 ژانویه 2009: اولین بلوک بیت کوین استخراج شد. نام این بلوک، بلوک شمارهٔ صفر بود. از این بلوک به‌عنوان “بلوک پیدایش” نیز یاد می‌شود. در متن مرتبط با آن تاریخ نیز آمده است: “صدراعظم آمادهٔ انجام دومین کمک مالی خود برای بانک‌ها است.” از این مطلب چنین استنباط می‌شود که اولین بلوک در آن تاریخ یا بعد از آن استخراج شده است. هرچند که این جمله دارای بارهای سیاسی نیز بوده است.

8 ژانویه 2009: اولین نسخه از نرم‌افزار بیت کوین در لیست ایمیل کریپتوگرافی معرفی می‌شود.

9 ژانویه 2009: بلاک شمارهٔ 1 استخراج می‌گردد، و استخراج بیت کوین‌ها با جدیت بیشتری دنبال می‌شود.

مخترع بیت کوین چه کسی بود؟

هیچ‌کس خبر ندارد که چه کسی بیت کوین را اختراع کرده است. نام ساتوشی ناکاموتو نیز به یک شخص یا جمعی از افراد که در سال 2008 اساسنامه و در سال 2009 اولین نسخه از نرم‌افزار بیت کوین را منتشر کردند مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در طی این سال‌ها، افراد بسیاری ادعا کرده‌اند که آنها ساتوشی ناکاموتوی معروف می‌باشند. تعدادی نیز ادعا کرده‌اند که این فرد مرموز را می‌شناسند، اما تا تاریخ نگارش این متن (5 تیر سال 1399) هنوز هویت واقعی شخص ساتوشی ناکاموتو مشخص نشده است.

کارکردن با حقوق بیت کوین

افرادی که خودشان کار می‌کنند نیز می‌توانند دریافتی‌های خودشان را به واحد بیت کوین داشته باشند. سایت‌هایی در اینترنت وجود دارد که مؤسس آنها به‌ازای خدماتی که ارائه می‌دهد درخواست بیت کوین می‌کنند. از این وب‌سایت‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • Cryptogrind.com

سایتی است که بسیاری از افرادی که به‌دنبال کار می‌گردند و تعدادی از کارمندان تازه‌کار را گردهم آورده است.

  • Cointality.com

سایتی است که فریلنسرها و کارکنان پاره‌وقت را گردهم آورده و به‌ازای کارشان به آنها بیت کوین پرداخت می‌کند. البته در این سایت پرداخت‌ها با رمز ارزهایی مانند DodgeCoin یا Litecoin نیز انجام می‌شود.

  • Jobs4bitcoins.com

که بخشی از سایت مشهور reddit.com می‌باشد.

  • Bitgigs.com
  • Bitwage.com

که در آن به شما پیشنهاد می‌شود درصدی از مبلغ دریافتی‌تان را با دادن شماره حساب‌تان به‌صورت بیت کوین دریافت کنید.

با سرمایه گذاری در بیت کوین بیشتر آشنا شوید

بسیاری از حامیان بیت کوین بر این باورند که آینده از آنِ رمز ارزها است. بسیاری از کسانی که از بیت کوین حمایت می‌کنند، باور دارند که این سیستم به نقل‌وانتقالات سریع‌تر پول با کارمزدی کمتر در سراسر جهان کمک شایانی می‌کند.

هرچند که هیچ‌یک از دولت‌ها و بانک‌ها از بیت کوین پشتیبانی نمی‌کنند، اما بیت کوین را می‌توان با ارزهای سنتی مبادله نمود.

در واقع، نرخ تبدیل آن در برابر نرخ دلار باعث جذب شدن بسیاری از سرمایه‌گذاران و معامله‌گرانِ علاقه‌مند به بازاری‌های ارزی می‌شود.

شایان ذکر است که یکی از اصلی‌ترین دلایل رشد رمز ارزهایی مانند بیت کوین، ایفای نقش‌شان به‌عنوان یک واحد جایگزین برای پول ملی یا کالاهایی مانند طلا می‌باشد.

در مارس 2014، IRS (سرویس درآمدهای داخلی – Internal Revenue Service، نهادی دولتی در ایالات متحده است که وظیفهٔ جمع‌آوری مالیات و اعمال قوانین مالیاتی را برعهده دارد.) خبر داد که از این به‌بعد تمامی ارزهای مجازی که شامل بیت کوین نیز می‌شوند، به‌عنوان “دارایی” اشخاص در نظر گرفته شده و به‌خاطرشان مالیات دریافت خواهد شد.

چرا عموم افراد به بیت کوین اعتقاد دارند؟

دلیل اصلی اعتماد به بیت کوین این است که احتیاج به ایجاد اعتماد ندارد! بیت کوین کاملا منبع باز (کدهای اصلی آن در دسترس همگان است) و غیر متمرکز است. هر کسی در هر زمان و مکان می تواند به کدهای بیت کوین دسترسی داشته باشد. بنابر این هر توسعه دهنده ای می تواند به دقت نحوه ی کار بیت کوین را آزمایش کند.

اشتراک گذاری:

Telegram
Twitter
WhatsApp
Email

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست های اخیر